Yritys

Kärnä Oy on toiminut turvallisuuden puolesta jo vuodesta 1966. Yritys myy laadukkaita putoamissuojaimia, kouluttaa korkeanpaikantyöskentelyyn, määräaikaistarkastaa kaikkia Suomen markkinoilla olevia putoamissuojaimia, jännitteenkoettimia ja maadoituslaitteita. Hoidamme myös taljojen huollot ammattitaidolla. Olemme seuraavien tehtaiden valtuuttama sisäänkelautuvien tarraimien tarkastus- ja huoltopiste: IKAR, DBI-SALA ja Protecta. Valmistamme muutamia omia tuotteita mm. POMO-valjasvyöt sekä työkalupusseja. Olemme perheyritys ja tällä hetkellä yritys työllistää 5 henkilöä.
Kärnä Oy yritys

Historia

Kärnä Oy on jo toisessa polvessa oleva perheyritys. Leo ja Lilli Kärnä perustivat avoimen yhtiön nimeltä L. Kärnä & Co vuonna 1966. Yritys toimi omakotitalon alakerrassa Vantaalla ja työllisti pääsääntöisesti 3-4 henkilöä. Siihen aikaan yritys valmisti mm. hitsauskypäriä, suojahanskoja sekä palovöitä. Tämän lisäksi myytiin muiden valmistamia suojaimia.

Yritysmuoto muutettiin vuonna 1981, jolloin yrityksen nimeksi tuli Kärnä Oy.

Vuonna 1989 yritys muutti Kontiolahdelle, jossa yritys sai omat toimitilat käyttöönsä. 1980-luvun lopulla yritys aloitti suuntautumaan enemmän putoamissuojaimiin ja sillä tiellä edelleen jatketaan. Vuonna 1990 putoamissuojainten osalta läpimurron tekin meidän liivillinen pylväsvyö, jossa oli myös pelastusvalmius.

Kärnä Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Esa Kärnä aloitti yrityksessä jo 14-vuotiaana kesätöiden merkeissä. Pikkuhiljaa hän kasvoi yritykseen mukaan. Esa Kärnästä tuli yrityksen toimitusjohtaja vuonna 2000 ja samalla käynnistyi sukupolvenvaihdoksen prosessi, joka saatiin päätökseen vuonna 2002.

Yritys on ollut aktiivisesti mukana erilaisissa kehitysprojekteissa kuten Sätke ja Taske. Sätke-projektissa kehitettiin maakunnallisen- ja kaupunkisähköyhtiön tarpeisiin erilaisia työmenetelmiä työn kuormittavuuden vähentämiseksi ja työturvallisuuden lisäämiseksi. Taske-projektissa kehitettiin talotekniikan puolelle turvallisempia työmenetelmiä.

Reilu 15 vuotta Kärnä Oy on aktiivisesti kouluttanut eri yrityksiä korkeanpaikan työskentelyyn. Yrityksen koulutuksia on hoitanut Esa Kärnä, joka on käynyt kansainvälisesti hyväksytyt koulutukset: IRATA I ja SPRAT I. Vuonna 2018 yritys sai vahvistusta kouluttaja Ari Pielan astuttua remmiin mukaan. Ari Piela omaa kouluttajana yli 20-vuoden kokemuksen. Hän on Pohjoismaiden ensimmäinen korkeimman IRATA-tason suorittanut kouluttaja ja on suorittanut myös SPRAT I-koulutuksen.

Kärnä Oy on Suomen Työturvallisuuden Liitto STYL ry:n perustajajäsen.
0